Hei, velkommen til oss! Jeg heter Tone og er generalsekretær i Norsk Revmatikerforbund

Hva skjer i Norsk Revmatikerforbund? Da vil jeg svare at hos oss skjer det alltid noe. Våre 36.000 medlemmer og tillitsvalgte sørger for det, sammen med oss som jobber her.

Det er slik vi ønsker at denne medlemsorganisasjonen skal være. Norsk Revmatikerforbund skal bevege seg framover- alltid!  Det er medlemmene våre som sørger for at vi blir bedre. Det er medlemmene som vet hvor skoen trykker, som vet hva som er best for dem, og som kan si noe om hva de trenger for å beholde livskvalitet og beholde arbeidsførhet.

Vi som jobber i NRF er medlemmenes forlengede, profesjonelle arm.  Vi jobber til det beste for alle de menneskene i Norge som har en revmatisk sykdom eller plager i muskler, ledd og bindevev.

Vi har hørt det før: Å være i en situasjon der man sliter med symptomer på ett eller annet. Kanskje fastlegen din har tatt mange prøver og fått diffuse eller ingen svar? Det er en situasjon du ikke er alene om å være i. Det er slik mange revmatiske sykdommer er, de utvikler seg ofte slik. Vi sier ofte at revmatiske sykdommer er usynlige. Det har ikke alltid vært slik, og det er fortsatt ikke slik for alle, dessverre. Det er også en stor er utfordring å ha en ”usynlig” sykdom.  I opplevelsen av en svingende formkurve, der det kan være både smerter og trøtthet, er det vanskelig å forklare at nettopp dagen i dag er slik – når dagen i går var nesten superbra. Aller mest vil man slå seg på brystet og si: Vil bli frisk!

Norsk Revmatikerforbund ønsker å være en moderne møteplass for medlemmene der man både kan utvikle egen kompetanse om sin situasjon, og også bidra til at andre får mer kompetanse og flere handlingalternativer for å bedre sin hverdag. Vi jobber for å fremme at viktige interessepolitiske saker blir hørt og gjennomført av utførende myndigheter. Dette kan være alt fra bygging og tilgang til varmtvannsbassenger der du bor, til å utvide tilgang av fysioterapeuter og revmatologer, til at kommunen der du bor skal ivareta nettopp din individuelle oppfølgingsplan for behandling, tilrettelegging og trening. Vi jobber målrettet, og vår siste seier var at regjeringen lot vær å kutte 25 millioner til Statens behandlingsreiser! Slike saker gjør oss til en organisasjon som myndigheter lytter til, og vi blir en viktig samfunnsaktør som taler saken til alle revmatikere og personer med muskel-  og skjelett plager.

Og igjen – det er viktig å bevege seg fremover – verden og våre rammebetingelser endrer seg til stadig. Mitt livsmotto er ”sannhet er ferskvare!” – og da må vi alltid være åpen for endringer og ny kunnskap. Det gjelder både interessepolitikk, nye arenaer  å møtes på, ny forskning, ny erfaringsbasert kompetanse, nye medisiner og ikke minst våre medlemmers behov for ulike tiltak i ulike livsfaser.

Gjennom et medlemskap i Norsk Revmatikerforbund kan du være med og påvirke helsetilbudet du selv er avhengig av og bidra til en viktig samfunnsutvikling både lokalt og nasjonalt.  Du velger selv hvor aktiv du vil være som medlem.  Kanskje vil du kun være aktiv på Facebook og underskriftskampanjer – uansett er det viktig at nettopp din stemme, din erfaringskompetanse blir sett og hørt. Vil du gjøre mer har vi kurser, likemannstjenester, interessepolitiskarbeide, tillitsverv, ulike tema møter og mye annet som du kan være med i og både få påfyll og selv bidra. Sammen er vi sterke og har gjennomslagskraft!  Nok en gang; Velkommen til Norsk Revmatikerforbund, du gjør oss til en attraktiv og viktig samfunnsaktør!

Meld deg inn i dag!

Meld deg inn elektronisk eller kontakt oss på post@revmatiker.no tlf. 22 54 76 00.

Reklamer

2 Responses to Hei, velkommen til oss! Jeg heter Tone og er generalsekretær i Norsk Revmatikerforbund

  1. Målfrid Kleive Håseth sier:

    Vil gjerne få vite om de forskjellige behandlingsstedene i utlandet(der det er varmt),og helst med akupunkturbehandling.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: